Welkom
Welkom op deze ZGG-junior website!

Kijk op 

www.zggjunior.nl/paulus

voor de bouwplaat van het

spaarpotje!

Projecten op school

 

U kunt ook tijdens projectweken op school aandacht aan zending geven. Het gebruik van de leskisten of lesbrieven kan daarbij helpen. Uiteraard komt er ook veel creativiteit bij kijken. U kunt foto's bekijken van projectweken en zo ideeën opdoen.

 

En na afloop stuurt u natuurlijk even een aantal foto's naar info@zggjunior.nl (max. 6MB per e-mail. Wanneer u alle foto's tegelijk wilt sturen, kunt u gebruik maken van www.wetransfer.com). Dan kunnen we ze plaatsen op de website!

Arme kinderen die geen Bijbel hebben!

 

Daar hebben de kinderen van groep 3 samen over nagedacht. Wat hebben die mensen nodig die geen Bijbel hebben? Natuurlijk: Bijbels. Maar als ze dan niet kunnen lezen? Of als er geen Bijbel in hun taal is… hoe moet dat dan? Allerlei vraagstukken waar we gaandeweg het thema een antwoord op kregen.

 

De betrokkenheid van de kinderen was groot. En werd nog groter toen we meer leerden over Guinee. Op welke manieren komt het Woord van God in Guinee? Wat is het werk van de zendeling precies? Met behulp van de spullen uit de leskisten leerden we meer over het dagelijks leven. Hoe ze pinda’s oogsten, hoe ze hun eten koken, welke kleren de mensen aanhebben en in welke huizen ze wonen. We hebben een prachtig  Guinees dorpje met palmbomen en hutjes gemaakt.

 

Tijdens het kijkmoment voor ouders, opa’s en oma’s hebben de kinderen zakjes met pinda’s verkocht. En zo is het thema ‘zending’ wat dichter bij de kinderen gebracht. We hopen dat, nu het thema voorbij is, de liefde voor de Zending blijft. En wie weet… zal de Heere ook uit deze kinderen zendingswerkers roepen. Omdat Zijn Koninkrijk nog niet vol is!

- Woudi van Houte, leerkracht groep 3, Jhr. W. Versluijsschool te Aagtekerke


Stuur ook foto's in van de gehouden projectweek!

ZGG Junior | Postbus 232 | 3440 AE Woerden | Tel. 0348-489950 | E-mail info@zggjunior.nl